Mobil teknik för företag

Små företag trivs med att vara smidiga och öppna för förändring. Detta inkluderar möjligheten att hålla kontakten, arbeta från vilken plats som helst och hålla anställda produktiva när de är på resande fot. Mobil teknik som smartphones, bärbara datorer, mobila applikationer och GPS-enheter håller kollegor i kontakt och hjälper företagare att hålla kontakten med kunderna. Mobil marknadsföring är ett växande område som är av särskilt intresse för småföretag som försöker nå lokala kunder.

Fördelar

Många av fördelarna med att använda mobil teknik handlar om att förbättra kommunikationen. Mobiltelefoner håller företag och anställda i kontakt med varandra och kunder både på kontoret eller på semestern. Det ger individer möjligheten att kommunicera omedelbart och reagera snabbt på affärssituationer. Bärbara datorer har blivit kraftfulla datorenheter som ger tillgång till alla applikationer som behövs för att driva ett företag, inklusive bokföringsprogram, en webbläsare eller ett databasprogram. Mobil marknadsföring når nya och befintliga kunder genom en direktkanal som hjälper till med att skicka ut specialerbjudanden och spåra svar.

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner är ett måste-ha affärstillbehör av många goda skäl. Mobiltelefoner gör att företagare och anställda inte är bundna till ett kontor. De kan hålla kontakten var som helst. Smartphones är allt kraftfullare enheter som är närmare minidatorer än gamla telefoner. När smartphones blir mer och mer populära måste företagare överväga att implementera policyer för att hantera användningen av dessa telefoner. Detta kan inkludera en policy för att inte prata-under körning eller en säkerhetspolicy som kräver användning av lösenord för att skydda värdefull affärsdata som kan lagras på enheterna.

Bärbara datorer

Bärbara datorer är flaggskeppet inom mobil affärsdator. De finns i alla storlekar, från billiga, lätta netbooks till stationära ersättningsdatorer med stora skärmar och kraftfulla processorer. Vilken typ av bärbar dator du väljer för ditt företag beror på vilken typ av datorer du behöver göra, vilken vikt du kan tolerera och vad din budget är. För att helt enkelt komma online med en bärbar dator som du enkelt kan ta med dig, är en netbook ett budgetvänligt alternativ. För mer krävande datoraktiviteter som att ordna stora kalkylblad eller videoredigering kan en välfylld bärbar dator med stor skärm göra dessa uppgifter enkla och snabba.

Mobil marknadsföring

Mobil marknadsföring är ett växande område som småföretag drar fördel av. Detta inkluderar att kommunicera med kunder genom textmeddelanden, sociala medier och mobilapplikationer. Telefoner är väldigt personliga tillbehör. Att få tillstånd från kunder att kontakta dem via sina telefoner kan öppna upp för ett mycket effektivt marknadsföringsmedium. Mobila sociala nätverksapplikationer som riktar sig till en användares plats kan vara ett stort lyft för lokala företag när det gäller att skicka ut försäljningsinformation eller kuponger och sprida budskapet. Dessa typer av programvara innebär vanligtvis att användare delar sina besökta platser med vänner och kommenterar företag som de besöker. Små företag som vill expandera till mobil marknadsföring kan göra anspråk på en närvaro på dessa applikationer och tillhandahålla kuponger och specialerbjudanden till användare.

GPS

GPS-enheter har sjunkit i pris de senaste åren, vilket gör dem till ett prisvärt tillbehör för alla företag som kräver resor. Dessa små enheter ger kartor, röstanvisningar och till och med trafikinformation i realtid till användarens fingertoppar. En GPS är särskilt praktisk för ett företag som ringer hem, en entreprenör som reser eller en säljare som ofta är på resande fot. En GPS kan hjälpa dig att hitta svåra att hitta platser och komma i tid till möten. Det är ett kraftfullt verktyg i alla vägkrigares arsenal.

Den bästa bärbara datorn för småföretag

Ingen storlek passar alla när det kommer till bärbara företagsdatorer. Att hitta den bästa bärbara datorn för dina behov innebär att hitta rätt passform när det kommer till portabilitet, kraft, funktioner och budget. Börja med att ta en ordentlig titt på ditt företag. Reser du mycket? Behöver du investera i flera bärbara datorer för anställda? Använder du krävande applikationer? Har du en knapp budget? Genom att svara på den här typen av frågor kommer du att vara på väg i rätt riktning för att hitta den bästa bärbara datorn för ditt lilla företag.

Bärbarhet

En av de mest märkbara skillnaderna mellan olika typer av bärbara datorer är storleken. Storlekarna sträcker sig från små, extremt bärbara netbooks på upp till stora, kraftfulla stationära ersättningsbärbara datorer. Entreprenörer som är på språng som behöver transportera bärbara datorer genom flygplatser och ner i ändlösa kontorskorridorer bör titta in i mindre maskiner som inte orsakar axelvärk när de packas runt.

För användare som behöver en kraftfull maskin som kan hantera tunga databas- eller multimediaapplikationer, kan en stationär ersättningsbärbar dator erbjuda gott om skärmutrymme och tillräckligt med processorkraft för att klara krävande arbete. Många småföretag kommer att hamna någonstans mittemellan, men dina portabilitetsbehov kommer att hjälpa dig att diktera vilken ände av skalan du ska sikta på.

Varaktighet

Bärbara datorer kan representera en betydande investering för småföretag, särskilt när det gäller att utrusta flera anställda med bärbara datorer. Det betyder att bärbara datorer måste hålla i sig över tid. Många företag har en uppgraderingscykel på cirka tre år. Om ditt företag passar den profilen bör du överväga bärbara datorer med tre års garanti som täcker reparation eller utbyte i tid om något skulle gå fel. Bärbara företagsdatorer är ofta tillgängliga med mer omfattande garantier än de flesta bärbara datorer för konsumenter. Kolla in erbjudandena för småföretag från din föredragna tillverkare.

Köp för anställda

Att hitta de bästa bärbara datorerna för dina anställda innebär att du gör lite research i förväg. Fundera på hur mycket varje anställd reser, vilka applikationer de behöver använda och vad din budget är. Att ta sig tid att prata med anställda om vad de behöver i en bärbar dator kan hjälpa dig att begränsa dina alternativ och se till att du får maskiner de kommer att vara nöjda med. Att köpa flera modeller av samma bärbara dator kan göra det enklare för ditt IT-supportteam. De behöver bara lära sig detaljerna i en modell.

Ansökningar

Även om de flesta konsumenter gärna klarar sig med att surfa på nätet och titta på videor på sina bärbara datorer, måste små företag ta hänsyn till sina affärsapplikationer när de handlar. En billigare bärbar dator kan göra jobbet när det gäller att bara komma online och göra lite ordbehandling, men företag som arbetar med multimedia, videoredigering eller med tunga databaser bör leta efter en bärbar dator med en avancerad processor, mycket minne och tillräckligt med skärmutrymme för att bekvämt hantera dessa applikationer.

säkerhet

Den ökande populariteten för bärbara datorer har också inneburit att mer värdefull affärsdata, inklusive kundinformation, finansiell data och projektutvecklingsdetaljer, lagras på de bärbara maskinerna. Bärbara datorer löper större risk att bli stulen eller av misstag lämnas kvar någonstans. Företag måste ha bärbara datorer utrustade med utrustning och mjukvara som säkrar maskinerna. Detta kan innebära inbyggda biometriska fingeravtrycksläsare eller spårningsprogram som lokaliserar en stulen bärbar dator.

Affärsvärdet av trådlös teknik

Affärsvärde är en komplicerad ekvation. Att spara pengar är en viktig komponent, men värde kan också mätas i termer av produktivitet, effektivitet, arbetsglädje och kundservice. Trådlös teknik har blivit en avgörande komponent för småföretag av alla slag. En studie från AT&T från 2010 visade att 65 procent av småföretagen känner att det skulle vara mycket svårt att överleva utan trådlös teknik och att få småföretag har minskat på trådlöst trots ekonomisk press.

På kontoret

Trådbundna nätverk är gamla hattar. Trådlös Wi-Fi-teknik sparar företag avsevärda pengar på installationskostnader. Företag behöver inte längre fysiskt dra ledningar genom en kontorsbyggnad, lager eller butik. Detta är särskilt praktiskt för företag som har arbetare som rör sig över hela platsen, men som fortfarande behöver hålla kontakten med inventering eller försäljningsprogramvara via bärbara enheter. Bluetooth är en trådlös teknik med kort räckvidd som fungerar som ett komplement till Wi-Fi. Det används ofta för att överföra data mellan en dator och en mobiltelefon eller ansluta ett trådlöst headset. Arbetstagare får flexibilitet samtidigt som företag minskar investeringskostnaderna.

Mobilisera arbetare

Mobiltelefoner, bärbara datorer och netbooks i kombination med GPS, Wi-Fi och trådlös Bluetooth-teknik har skapat potentialen för en kraftfull mobil arbetsstyrka. Små företag konkurrerar ofta med större företag och behöver maximera effektiviteten hos arbetarna. De har inte råd att ha anställda ur kontakt. Ägare bär ofta många hattar och måste hålla reda på flera aspekter av ett företag, även under nätter, helger och semestrar. Trådlös teknik säkerställer att företag inte är bundna till en enda plats.

Leave a Comment