Topp 15 heta tekniker för artificiell intelligens

Artificiell intelligens myntades 1955 för att introducera en ny disciplin inom datavetenskap. Det förändrar snabbt och radikalt de olika områdena i vårt dagliga liv eftersom marknaden för AI-teknik är krävande och blomstrar. Det pågår en betydande kapplöpning mellan många nystartade företag och internetjättar för att förvärva dem. I den här artikeln kommer vi att diskutera Top 15 Hot Artificial Intelligence-teknologier som man bör känna till.

Följande tips kommer att behandlas i den här artikeln,

 • Naturligt språkgenerering
 • Taligenkänning
 • Maskininlärningsplattformar
 • Virtuella agenter
 • Beslutshantering
 • AI-optimerad hårdvara
 • Deep Learning-plattformar
 • Robotisk processautomation
 • Textanalys och Natural Language Processing (NLP)
 • Biometri
 • Cyberförsvar
 • Skapande av innehåll
 • Känsloigenkänning
 • Bildigenkänning
 • Marketing Automation

Så låt oss börja då,

Naturligt språkgenerering

Även för människor kan det vara svårt att kommunicera effektivt och tydligt. På samma sätt, för maskiner att bearbeta information är en helt annan process än den mänskliga hjärnan, och det kan vara extremt knepigt och komplext. Natural Language Generation är en underdisciplin av AI som omvandlar text till data och hjälper systemen att kommunicera idéer och tankar så tydligt som möjligt. Det används i kundtjänst, i stor utsträckning, för att skapa rapporter och marknadssammanfattningar. Företag som Attivio, Automated Insights, Cambridge Semantics, Digital Reasoning, Lucidworks, Narrative Science, SAS och Yseop erbjuder Natural Language Generation. Inte konstigt att den här hamnar på listan över topp 15 heta artificiell intelligens-teknologier.

Taligenkänning

Taligenkänning används för att konvertera och omvandla mänskligt tal till ett användbart och heltäckande format för datorapplikationer att bearbeta. Transkriptionen och omvandlingen av mänskligt språk till användbara format bevittnas ofta nuförtiden och växer snabbt. Företag som NICE, Nuance Communications, OpenText och Verint Systems erbjuder taligenkänningstjänster.

Maskininlärningsplattformar

Machine Learning är en underdisciplin inom datavetenskap samt en viktig gren av artificiell intelligens. Dess mål är att utveckla nya tekniker som gör det möjligt för datorer att lära sig och därmed bli mer intelligenta. Med hjälp av algoritmer, API:er (applikationsprogrammeringsgränssnitt), utveckling, utbildningsverktyg, big data och applikationer blir maskininlärningsplattformar mer populära. De används ofta i syfte att kategorisera och förutsäga. Amazon, Fractal Analytics, Google, H2O AI, Microsoft, SAS, Skytree och Adtext är några av företagen som säljer plattformar för maskininlärning.

Virtuella agenter

En virtuell agent hänvisar till en datoragent eller ett program som kan interagera effektivt med människor. Populärt på listornas topp 15 heta tekniker för artificiell intelligens, för närvarande används den i kundtjänst genom chattbots samt en smart hemhanterare. Företag som tillhandahåller virtuella agenter är Apple, Google, Amazon, Artificial Solutions, Assist AI, Creative Virtual, IBM, IPsoft, Microsoft och Satisfi.

Beslutshantering

Artificiellt intelligenta maskiner har förmågan att introducera logik till AI-system för att rusta upp dem för att användas för träning, underhåll och trimning. För att tillföra värde till verksamheten och lönsamt, används beslutshantering redan av organisationer genom att införliva det i deras applikationer för att driva och verkställa automatiserade beslut. Några företag som tillhandahåller denna tjänst är Informatica, Advanced Systems Concepts, Maana, Pegasystems och UiPath.

AI-optimerad hårdvara

Tack vare bättre och förbättrad grafik samt centrala bearbetningsenheter, struktureras och används enheter för att utföra AI-orienterade uppgifter specifikt. Ett framträdande exempel på detta är det AI-optimerade kiselchipset som kan sättas in i vilken bärbar enhet som helst. Därför investerar företag och organisationer mycket i AI för att påskynda nästa generations applikationer. Denna tekniska tjänst erbjuds av företag som Alluviate, Google, Cray, Intel, IB och Nvidia.

Deep Learning-plattformar

Deep Learning Platforms är en form av maskininlärning som duplicerar den mänskliga hjärnans neurala kretsar för att bearbeta data och skapa mönster för beslutsfattande. I denna unika teknik använder algoritmer konstgjorda neurala nätverk. Några av dess applikationer är automatiserad taligenkänning, bildigenkänning och förutsägelse av allt som kan avkännas i den digitala sfären. Leverantörer av plattformar för djupinlärning är Deep Instinct, Ersatz Labs, Fluid AI, MathWorks, Peltarion, Saffron Technology, Sentient Technologies och Leverton.

Så vi har det halvvägs i denna Top 15 Top Artificial Intelligence Technologies-artikel, låt oss se några fler verktyg.

Om du vill spola vidare din karriär inom AIML, ta sedan dessa AI- och ML-kurser av Edureka som erbjuder LIVE instruktörsledd utbildning, realtidsprojekt och certifiering.

Robotisk processautomation

Robotic Process Automation hänvisar till hur företagsprocesser fungerar på grund av de efterliknande mänskliga uppgifterna och automatisera dem. Inom denna speciella sfär är det viktigt att komma ihåg att AI inte är tänkt att ersätta människor, utan att stödja och komplettera deras kompetens och talang. Företag som Pega systems, Automation Anywhere, Blue Prism, UiPath och WorkFusion fokuserar på denna process.

Textanalys och Natural Language Processing (NLP)

Natural Language Processing fokuserar på interaktionen mellan mänskliga språk och datorer. Den använder textanalys för att analysera meningars struktur såväl som deras tolkning och avsikt genom maskininlärning. Denna teknik används i stor utsträckning för upptäckt av bedrägerier och för säkerhetssystem.

Många automatiserade assistenter och applikationer hämtar ostrukturerad data från NLP. Basisteknologi, Expert System, Coveo, Indico, Knime, Lexalytics, Linguamatics, Mindbreeze, Sinequa, Stratifyd och Synapsify är några av tjänsteleverantörerna. Inte konstigt att dessa termer hamnar på listan över topp 15 heta artificiell intelligens-tekniker.

Biometri

Bioetrik handlar om igenkänning, mätning och analys av de fysiska egenskaperna hos kroppens struktur, form och mänskliga beteende. Den främjar organisk interaktion mellan maskiner och människor eftersom den arbetar med beröring, bild, tal och kroppsspråk. Det används främst för marknadsundersökningar. #VR, Affectiva, Agnitio, FaceFirst, Sensory, Synqera och Tahzoo tillhandahåller denna tekniska tjänst.

Cyberförsvar

Cyberförsvar är en datorförsvarsmekanism som syftar till att upptäcka, förhindra och mildra attacker och hot mot data och infrastruktur i system. Neurala nätverk som kan bearbeta sekvenser av indata kan användas tillsammans med maskininlärningstekniker för att skapa inlärningsteknologier för att avslöja misstänkt användaraktivitet och upptäcka cyberhot.

Skapande av innehåll

Även om innehåll skapas av människor som arbetar med videor, annonser, bloggar och vitböcker; varumärken som Hearst, USA Today och CBS använder AI för att skapa innehåll. Wordsmith är ett populärt verktyg skapat av Automated Insights, som tillämpar NLP för att generera nyhetsartiklar.

Känsloigenkänning

Denna typ av AI-teknik gör att känslor som uttrycks av människor kan läsas och tolkas med hjälp av avancerad bildbehandling eller ljuddatabehandling. Brottsbekämpare använder ofta teknik under förhör. Vissa företag som använder känslomässig igenkänning är Beyond Verbal, nViso och Affectiva.

Bildigenkänning

Bildigenkänning hänvisar till processen att identifiera och upptäcka en funktion i en video eller en bild. Det kan hjälpa processen med bildsökningar i hög grad samt upptäcka registreringsskyltar, diagnostisera sjukdomar och studera personligheter. Clarifai, SenseTime och GuGum’s tillhandahåller denna tekniktjänst.

Marketing Automation

Marknads- och säljteam och divisioner har anammat AI och haft mycket nytta av det i gengäld. Metoder som införlivar AI genom automatiserad kundsegmentering, kunddataintegration och kampanjhantering används i stor utsträckning. AdextAI har vuxit till att bli en pionjär inom marknadsföringsautomatisering.

Så här är det killar, det här leder oss till slutet av den här artikeln. Jag hoppas att du gillade den här Topp 15 heta artikeln om artificiell teknik gav dig något nytt att lära dig.

Du kan också kolla in den här AI och Deep Learning with TensorFlow-kursen som är kurerad av branschfolk enligt branschens krav och krav. Du kommer att behärska begreppen som SoftMax-funktion, Autoencoder Neural Networks, Restricted Boltzmann Machine (RBM) och arbeta med bibliotek som Keras & TFLearn. Kursen har specialkurerats av branschexperter med fallstudier i realtid.

Leave a Comment